Petromax grilování

Možno ste si práve zaobstarali liatinové riady a kladiete si otázku, ako sa oň starať a ako ho čistiť, aby vydržalo čo možno najdlhšie. Hoci je údržba liatinového riadu jednoduchá, je potrebné držať sa niekoľkých zásad :

  • Neskladujte v liatinovom riade jedlo, najmä kyslé potraviny ako ocot, víno alebo napríklad paradajky. Vplyvom látok v potravinách môže dôjsť k narušeniu povrchu riadu a jeho korózii.

  • Po použití nechajte riad vychladnúť a hneď potom ho umývajte v teplej vode s malým množstvom saponátu, osušte ho vhodnou utierkou a uložte na suché miesto. V ideálnom prípade riad týmto spôsobom umyte hneď po vychladnutí, aby v ňom nečistoty od jedla nezostali príliš dlho.

  • Pokiaľ sa počas prípravy jedlo v riade pripieklo a zvyšky nie je ľahké odstrániť, nenechávajte ho odmočiť vo vode. Použite radšej špeciálnu škrabku alebo drôtenku Petromax .

  • Na záver každého umývania naneste na povrch riadu tenkou vrstvou špeciálneho kondicionéra či rastlinného oleja a potom dosucha zotrite papierovou utierkou. Týmto krokom liatinové produkty chránite pred vlhkosťou.

  • Nedávajte liatinový riad ani príslušenstvo z liatiny do umývačky .

Pokiaľ sa budete o liatinový riad starať, vydrží vám roky. Vlastnosti liatinových produktov sa totiž každým ďalším použitím a obnovou ochranného filmu olejom zlepšujú. Použiť môžete aj ošetrujúcu pastu priamo od výrobcu Petromax .