Prodloužená ruka mistra grilu: Jak vybrat pomůcky pro grilování

Na poriadnu vonkajšiu grilovačku potrebujete aj poriadne náčinie. V tomto článku vás prevedieme náradím a doplnkami ku grilu, ktoré vám grilovanie uľahčia a urobia z vás profesionálneho grilmajstra.


Kvalitné kliešte

Keď už nažhavíte gril, na obracanie flákov mäsa obyčajnou vidličkou radšej zabudnite. Chce to kvalitné grilovacie kliešte z nerezovej ocele, ktoré sú prispôsobené na komfortné ovládanie jednou rukou. Dĺžka rukoväte vás ochráni pred spálením. Pokiaľ grilujete na drevenom uhlí či briketách, voľte kliešte so zakrivenou hlavou , vďaka ktorej potraviny, uhlie či brikety ľahšie uchopíte.


Pinzety na malé kúsky

V kufríku správneho grilmajstra by nemala chýbať nerezová pinzeta . Zdá sa vám to ako zbytočná vymoženosť? Skúste drobné kúsky mäsa a zeleniny obracať veľkými a nemotornými kliešťami. Šikovná pinzeta je praktický pomocník pre pevné uchopenie a komfortnú manipuláciu aj s tými najmenšími kúskami.


Šikovné obracačky

Napichujete mäso pri otáčaní? Zbytočne vám z neho vytečie chutná šťava a mäso vysychá. Nabudúce použite radšej šikovnú obracačku , ktorú využijete ako na malé, tak na veľké kúsky.

Teplomery na mäso

Je jedno, či varíte, pečiete či grilujete. Na presnú prípravu mäsa potrebujete citlivý teplomer . Pre skutočných profesionálov máme aj inteligentný teplomer na mäso MEATER+ s Bluetooth pripojením s dosahom až 10 m. V kombinácii s aplikáciou MEATER ľahko pripravíte šťavnatý steak, hydinu alebo napríklad ryby.


Rošty a dosky

Ruku na srdce. Komu sa chce loviť prepadnuté kúsky mäsa a zeleniny z horúcich uhlíkov? Pozrite sa na našu ponuku grilovacích roštov a mriežok či praktických grilovacích podložiek ako sú dosky a steak a pizza kamene.


Ihly na špízy


Nechce sa vám stať pri grile a pomaly špízy otáčať, kúpte si elektrický otáčací špíz , s ktorým bez námahy pripravíte najrôznejšie grilované špeciality ako je celá hydina, roštenka či rebierka. Pre chutné špízy sa vám budú hodiť nerezové ihly na napichovanie mäsa i zeleniny, ktoré bez obáv môžete umývať v umývačke riadu.