Ďábelsky pálivé i sladkokyselé. S naším kořením připravíte to nejlepší kuřecí maso na grilu

Vôňa kuracieho a explózie chutí. Máme pre vás dva rýchle a jednoduché recepty aj pre náročných stravníkov. Vytiahnite gril, zvolajte rodinu a priateľov, grilovacia sezóna štartuje.

Diabolsky pálivé kuracie krídelká

Potrebujeme:

  • Kuracie krídelká
  • 1 cesnak
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 PL oleja
  • 4 PL pálivej paprikovej pasty
  • 2 PL medu
  • Grilovacie korenie na kuracie
  • Čiže podľa chuti

 

Ide sa grilovať

  1. Krídelká umyjeme a pustíme sa do prípravy marinády. Ostrým nožom si nasekáme cesnak, jarnú cibuľku a zázvor a vložíme do väčšej misky.
  2. Pridáme olej, med, čiže, plameniak grilovacie korenie na kuraciu a paprikovú pálivú pastu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Z ingrediencií vymiešame hustú, sýto červenú marinádu.
  3. Krídelká ponoríme do misky s marinádou, prekryjeme fóliou a pri izbovej teplote necháme marinovať zhruba 30 minút.
  4. Medzitým si nažhavíme gril.
  5. Kuracie krídla rozložíme po bokoch mriežky, nie priamo do stredu. Grilujeme 15 až 20 minút z oboch strán.

TIP: Aby sa mäso krásne prepieklo, grilujeme so zatvoreným vekom.

Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke

Potrebujeme:

Ide sa grilovať

1. Začneme tým, že si rozpálite gril.
2. Potom umyté kuracie mäso pozdĺžne narežte, aby sa prepieklo aj zvnútra.

  1. Do trochy oleja nasypte našu zmes korenia na kuracie a mäso z oboch strán poriadne potrite. Nebojte sa zašpiniť si ruky, je dôležité dostať zmes aj do pripravených zárezov.

TIP: Vyskúšajte naše grilovacie korenie na kuracie a morčacie mäso . K urecie či morčacie prsia tak, ako ste ich ešte nezažili. Zmiešali sme tie najlepšie byliny a pokvapkali ich trochou oleja, aby výsledná zmes dodala mäsu nezameniteľnú chuť.

  1. Teraz je čas hodiť mäso na gril. Najskôr grilujeme z jednej strany, potom z druhej.
  1. Medzitým si pripravte sladkokyslú omáčku. Do misky pretlačte olúpaný cesnak a vytlačte citróny a pomaranče. Pridajte med, sójovú omáčku, horčicu a pivo. Všetko dôkladne premiešajte a prehrejte na panvici pokiaľ pivo zredukuje.
  1. Kuracie prsia stiahneme z grilu a polejeme hotovou omáčkou.