Vôňa kuracieho a explózie chutí. Máme pre vás dva rýchle a jednoduché recepty aj pre náročných stravníkov. Vytiahnite gril, zvolajte rodinu a priateľov, grilovacia sezóna štartuje.
Diabolsky pálivé kuracie krídelká
Potrebujeme:
- Kuracie krídelká
- 1 cesnak
- 2 jarné cibuľky
- 2 PL oleja
- 4 PL pálivej paprikovej pasty
- 2 PL medu
- Grilovacie korenie na kuracie
- Čiže podľa chuti
Ide sa grilovať
- Krídelká umyjeme a pustíme sa do prípravy marinády. Ostrým nožom si nasekáme cesnak, jarnú cibuľku a zázvor a vložíme do väčšej misky.
- Pridáme olej, med, čiže, plameniak grilovacie korenie na kuraciu a paprikovú pálivú pastu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Z ingrediencií vymiešame hustú, sýto červenú marinádu.
- Krídelká ponoríme do misky s marinádou, prekryjeme fóliou a pri izbovej teplote necháme marinovať zhruba 30 minút.
- Medzitým si nažhavíme gril.
- Kuracie krídla rozložíme po bokoch mriežky, nie priamo do stredu. Grilujeme 15 až 20 minút z oboch strán.
TIP: Aby sa mäso krásne prepieklo, grilujeme so zatvoreným vekom.
Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke
Potrebujeme:
- Kuracie prsia
- Olej
- Med
- Sójová omáčka
- 1 dcl tmavého piva
- 2 ČL horčica
- 2 pomaranče
- 2 citróny
- 2 strúčiky cesnaku
- Grilovacie korenie na kuracie mäso
Ide sa grilovať
1. Začneme tým, že si rozpálite gril.
2. Potom umyté kuracie mäso pozdĺžne narežte, aby sa prepieklo aj zvnútra.
- Do trochy oleja nasypte našu zmes korenia na kuracie a mäso z oboch strán poriadne potrite. Nebojte sa zašpiniť si ruky, je dôležité dostať zmes aj do pripravených zárezov.
TIP: Vyskúšajte naše grilovacie korenie na kuracie a morčacie mäso . K urecie či morčacie prsia tak, ako ste ich ešte nezažili. Zmiešali sme tie najlepšie byliny a pokvapkali ich trochou oleja, aby výsledná zmes dodala mäsu nezameniteľnú chuť.
- Teraz je čas hodiť mäso na gril. Najskôr grilujeme z jednej strany, potom z druhej.
- Medzitým si pripravte sladkokyslú omáčku. Do misky pretlačte olúpaný cesnak a vytlačte citróny a pomaranče. Pridajte med, sójovú omáčku, horčicu a pivo. Všetko dôkladne premiešajte a prehrejte na panvici pokiaľ pivo zredukuje.
- Kuracie prsia stiahneme z grilu a polejeme hotovou omáčkou.