Recept: pomalu pečená vepřová žebra

Najlepšie investovaných 200 minút v živote

Jemná kôrka, mäkké mäso, ktoré sa samo oddeľuje od kosti a svetlý ležiak 12 ° k tomu. Tak by mali vyzerať správne upečené bravčové rebrá. Vyskúšajte recept na túto lahôdku, ktorá nemusí byť iba výsadou letných grilovačiek. Rozpáľte gril či rúru, ide sa na to!

Najlepšie rebrá upečiete v liatine

Rebrá odporúčame piecť v masívnej liatinovej forme , ale zvládnete to aj na klasickom pekáči. Liatina sa však vďaka optimálnemu rozloženiu tepla skvele hodí na pečenie mäsa. Využijete ju aj na prípravu chleba, casserole pokrmov a mnohých ďalších receptov.

Liatinovú formu môžete šupnúť do grilu, na vonkajšie ohnisko a samozrejmosťou je aj možnosť prípravy pokrmov v popole alebo rúre.

Mäsiarsky tip na začiatok

Rebrá nestačí len umyť. Je potrebné z nich stiahnuť aj blanu z vnútornej strany oblúka rebierok. Získate tak lepšiu chuť, omáčka lepšie presiakne do mäsa a na tanieri to bude vyzerať podstatne vábivejšie.

Čo budete potrebovať

Nezabudnite na marinádu

  • 2 PL kečupu
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 PL medu
  • 1PL worcestrové omáčky

Ako pripraviť pomaly pečené bravčové rebrá

  1. Rebrá položte do vymastenej liatinovej formy a posypte cukrom, mletou paprikou a granulovaným cesnakom.
  1. Osoľte, okoreňte a všetky ingrediencie pekne vmasírujte do mäsa.
  1. Formu prikryte vekom a vložte do rúry či grilu vyhriatom na 150 ° Rebrá pomaly pečte zhruba 2,5 hodiny.

TI P: Chcelo by to nový gril? 
Ak hľadáte nový záhradný gril, skladný cestovný gril na uhlie, plynový gril na každodenné použitie , alebo bezúdržbový elektrický gril, pozrite sa na našu ponuku grilov . Radi vám poradíme s výberom.

  1. Aby ste na chvíľu zabudli, ako veľmi vám kručí v bruchu, pripravte si jednoduchú marinádu na potretie. V miske zmiešajte kečup, horčicu, worcestrovú omáčku a med.
  1. Po 2 a pol hodinách rebrá potrite omáčkou a pečte ďalších 30 minút.
  1. Potom teplotu zvýšte na 200 ° C a bez veka nechajte dopiecť ďalších 20 minút. To aby sa na rebierkach vytvorila chrumkavá kôrka.

Podávať môžete s nakladanou zeleninou, chlebom, šalátom coleslaw, chrenom a horčicou. Tento recept si pridajte do záložiek, na 100% ho budete znova googlit.

Nezabudnite, že rebrá najlepšie chutia, keď sa jedia pekne rukami a prelievajú vychladeným ležiakom. Na zdravie! :)

Foto: pexels.com